+45 20 16 75 85
Brancheområder

Consumer & Retail

Tekniske og digitale fremskridt påvirker alle aktører inden for handel. Vores forbrugsmønstre ændres fundamentalt via mobile betalingsløsninger, social shopping, digitale kundeklubber, shopping-apps, sammenlignende websider og forbrugermarkedsføring via bloggere og influencers,
For virksomheder med forbrugerprodukter eller -ydelser er dette paradigmeskift enten en stor udfordring eller en fantastisk mulighed for de aktører, der har kapacitet til at udnytte de tekniske løsninger, og som er åbne over for en ny type kunderejse

Ændret forbrugeradfærd

Vores forbrugeradfærd er i hastig forandring, og den tidligere så succesfulde strategi med at etablere en butik og vente på kunderne holder ikke længere.

I dag er det forbrugerne, der definerer shoppingoplevelsen. Derfor kan detailhandelsvirksomheder ikke længere arbejde i siloer med adskilte varekategorier eller salgskanaler. De skal koordineres og samarbejde (Forbes Retail Trends 2018).

Teknologi

Teknologi, oplevelser og fællesskab er i dag naturligt i centrum for forbrugernes forventninger, når de handler. Sammenhæng og udveksling mellem forbrugere bliver stadig vigtigere, når overfloden af tilgængelige produkter vokser. Kunder, der deler specifikke interesser, kan samles om et vist produkt, og det giver virksomheden en mulighed for at skabe sammenhæng, hvor mennesker mødes.

At forbrugere får tilbudt skræddersyede produkter og ydelser er yderligere en trend inden for detailhandlen, som har udviklet sig markant i de senere år. Det kan være algoritmer, der baserer sig på besøgerens adfærd og genererer skræddersyede tilbud eller indhold, men også muligheden for i større eller mindre skala at skræddersy et produkt med et personligt præg. De tidlige forsøg erstattes løbende med mere avanceret og træfsikker teknologi.

En forudsætning for smartere og mere skræddersyede tilbud er, at udbyderen har relevante data. Big Data Ifølge rapporten “The State of Fashion 2018” fra McKinsey & Company og The Business of Fashion, skal virksomheder, især i modebranchen, forstå, at autenticitet og det individuelle udtryk er det, kunderne sætter højest. Derfor må virksomhederne anvende data for at kunne give specialtilpassede anbefalinger, engagere influencers og tilpasse den individuelle oplevelse.

Den fysiske butik er stadig et vigtigt udstillingsvindue

Interessant nok betyder det store fokus på teknologi, at den fysiske oplevelse i butikken ofte er afgørende for en virksomheds succes. Det digitale forstærker den analoge oplevelse og vice versa, og udfordringen består i at kunne håndtere disse adskilte koncepter samtidigt. Butiksoplevelsen bliver det ultimative supplement til e-handelen, i hvert fald hvis butikken kan skabe mindeværdige oplevelser. Som forbruger kræver du et stort udbud og et professionelt personale og forskellige events, hvor du bliver opmuntret til at købe produkter, men som også er underholdende, uden at du føler dig tvunget til at købe.

Flere virksomheder vil også begynde at sælge direkte til forbrugerne uden at gå via forhandlere. Det gælder fødevarer og andre produkter, fordi virksomheden vil have bedre kontrol med sit brand og mulighed for direkte at kunne opfange kundernes forventninger og feedback.

Forskellige samarbejder, der er mere omfattende end det, vi hidtil har set, er også en trend, der overrasker og inspirerer forbrugerne og får virksomheder til at skille sig ud.

Sundhedstrenden fortsætter også – for mange er sundhed den nye luksus og noget, vi gerne vil vise frem, ikke mindst på de sociale medier.

Betalingsmodellerne udvikles og implementeres fortsat på nye måder i nye segmenter, og det skaber endnu flere muligheder for kompetenceudveksling, både internt i detailleddet, men også med andre kommercielle sektorer.

For vores kunder er håndteringen af disse komplekse, modstridende, inspirerende og udfordrende trends en forudsætning for at overleve i fremtiden.

Vores rolle

Som Executive Search-virksomhed ser vi i K2 Search en branche i stor forandring, hvor erfaringer og kompetencer i mange tilfælde skal tages fra andre brancher, og hvor lederskab, forretningslogik og kultur af og til skal udfordres grundlæggende. For at håndtere de krav, forbrugerne stiller, skal virksomheder være modtagelige for disruption og turde udfordre de sandheder, man længe har haft succes med. Sammen med vores klienter diskuterer vi fremtiden, og hvilken type specialviden der kræves for at imødegå den, samt hvilke kompetencer der definerer en succesfuld forandringsleder.

Måske er det en ny CEO, der skal tage over efter grundlæggeren, eller en første CFO eller HR-chef. Hvordan sikrer man, at det, der definerer startup-virksomheden, nemt og smidigt kan overføres til den større organisation? Hvilke krav stiller det til lederskab, visionsformidling og kommunikationsevne?

Måske er det i stedet den globale, traditionstunge organisation, der ser nye konkurrenter, der meget hurtigt tager en vigtig del af markedet. Hvordan ændrer man en kultur til at blive mere fleksibel og forandringsparat, samtidig med at de vigtige værdier bevares og styrkes?

På området Consumer & Retail rekrutterer vi roller som:

  • Administrerende direktør/CEO
  • Salgsdirektør
  • Salgschef
  • Indkøbs- og logistikchef
  • E-handelschef
  • Kundservicechef

Søger din virksomhed en ny leder?

Vil du vide mere om, hvordan vi kan styrke din organisation? Kontakt os, så vender vi tilbage inden for 24 timer.
Kontakt os